Agustina Ros, Andrés Belloví,
Daniel Orquín i Bianca Rebagliati (40 plumas),
Chiara, Cristine Baena,
Esperanza Pascual, Juan López,
Marta de Paz, Marta Masgoret,
Montserrat Duran Muntadas, Núria Torrente,
Pilar Aldana-Méndez,
Patrícia Naranjo (Agapurni), Pròsper Riba,
Quim Falcó i Txell Tembleque, Susana Aparicio
EL VIDRE, UN VIATGER EN EL TEMPS
Del 6 d’octubre al 20 de novembre, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del vidre, l’ACAV, amb la col·laboració del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), presenta l'exposició “El vidre, un viatger en el temps”, una selecció de peces contemporànies que posa en valor la riquesa i la versatilitat d’aquest ofici. La inauguració tindrà lloc el dijous dia 6 d'octubre, a les 18.30, al centre Artesania Catalunya (C/ Banys nous nº 11, Barcelona).
El vidre porta acompanyant la nostra vida quotidiana des de l'antiguitat. Ha estat considerat un material noble, i en determinades èpoques, quasi un producte de l'alquímia. Avui en dia està present en infinitat d'àmbits i té tota mena d'aplicacions. Gràcies a la seva naturalesa, resistent i fràgil a la vegada, translúcida, amorfa, totalment reciclable i de gran bellesa, trobem el vidre com a protagonista indiscutible a l'arquitectura, i també convertit en formes utilitàries, incloent-hi productes de luxe com perfums o valuosos vins i licors. És present també en la ciència i la tecnologia. El vidre ens connecta, ja que la fibra òptica va revolucionar les comunicacions. Al mateix temps, el vidre continua sent una matèria idònia per crear art. Un fabulós company de viatge de la humanitat, d’ànima transparent i esperit eteri.
Des de l'ACAV, l'Associació Catalana de les Arts del Vidre, ens centrem a emfatitzar el valor dels oficis que envolten aquest material, i la riquesa artística resultant d'aquesta unió. El 2022 ha estat proclamat com l'Any Internacional del Vidre per l’ONU, per destacar la importància tecnològica, científica i econòmica del vidre, i ressaltar la contribució d'aquest noble element a la nostra vida.
Territoris
Pilar Aldana-Méndez
Pilar Aldana-Méndez
Territoris inusuals quan els límits es perden ...
quan som i no som lo mateix,
quan juguem junts ... de vegades,
quan juguem junts ... de vegades,
quan el fang i el
vidre es troben ... per sempre.
Territoris són obres que naixen d'experiències i
recerques,
i es guarden com tresors fins que un dia tornen a parlar.
i es guarden com tresors fins que un dia tornen a parlar.
...
Territorios inusuales cuando los límites se pierden ...
cuando somos y no somos los mismos,
cuando jugamos juntos ... a veces,
cuando jugamos juntos ... a veces,
cuando el barro y el vidrio se encuentran ... para siempre.
Territorios son obras que nacen de experiencias y búsquedas,
y se guardan como tesoros hasta que un día vuelven a expresarse.
y se guardan como tesoros hasta que un día vuelven a expresarse.
EL VIDRIO, UN VIAJERO EN EL TIEMPO
Del 6 de octubre al 20 de noviembre, con motivo de la celebración del Año Internacional del vidrio, la ACAV, con la colaboración del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) @artesaniacat, presenta la exposición “El vidrio, un viajero en el tiempo”, una selección de piezas contemporáneas que pone en valor la riqueza y la versatilidad de este oficio. La inauguración tendrá lugar el jueves día 6 de octubre, a las 18.30, en el centro Artesania Catalunya (C/ Banys nous n.º 11, Barcelona)
El vidrio lleva acompañando nuestra vida cotidiana desde la antigüedad. Ha sido considerado un material noble, y en determinadas épocas, casi un producto de la alquimia. Hoy en día está presente en infinidad de ámbitos y tiene todo tipo de aplicaciones. Gracias a su naturaleza, resistente y frágil a la vez, traslúcida, amorfa, totalmente reciclable y de gran belleza, encontramos el vidrio como protagonista indiscutible en la arquitectura, y también convertido en formas utilitarias, incluyendo productos de lujo como perfumes o valiosos vinos y licores. Está presente también en la ciencia y la tecnología. El vidrio nos conecta, puesto que la fibra óptica revolucionó las comunicaciones. Al mismo tiempo, el vidrio continúa siendo una materia idónea para crear arte. Un fabuloso compañero de viaje de la humanidad, de alma transparente y espíritu etéreo.
Desde la ACAV, la Asociación Catalana de las Artes del Vidrio, nos centramos en enfatizar el valor de los oficios que rodean este material, y la riqueza artística resultante de esta unión. El 2022 ha sido proclamado como el Año Internacional del Vidrio por la ONU, para destacar la importancia tecnológica, científica y económica del vidrio, y resaltar la contribución de este noble elemento en nuestra vida.
No hay comentarios:
Publicar un comentario