viernes, 5 de enero de 2024

CERÀMICA VIVA - MUSEU TERRACOTTA DE LA BISBAL D'EMPORDÀ

 MANDALA

Pilar Aldana-Méndez - Escultora

CERÀMICA VIVA

Associació de Ceramistes de La Bisbal
Museu Terracotta de La Bisbal d'Empordà





Fang - Vidre - Mirall - Planxa de Ferro

Per la mostra Ceràmica Viva al Museu Terracotta de La Bisbal d’Empordà he creat l’obra MANDALA.  

Elaborar petites peces a partir de una forma única és una nova manera de enfrontar el fet creatiu. A partir de les peces creades vaig preparant diferents composicions fins arribar a un equilibri, a una forma rítmica, a un moviment. Per aquest MANDALA el ritme es concentra al voltant del número 3 amb cercles concèntrics de 15, 30, 45 i 60 cm i amb 3 línies que divideixin els cercles en 6 parts.  Combino amb el fang elements que contrasten i donen suport al concepte que vull expressar, en aquesta obra hi ha un mirall al centre de la composició amb una obra de vidre macís de la sèrie Clar de lluna, i tots els elements estan disposats sobre una planxa de ferro que presenta els cercles i les línies.  

Els camins es concentren al punt més brillant al centre, ens trobarem amb la nostra imatge al mirall, ja som part de l’obra, ja podem transitar en qualsevol direcció.  És el dilema de les decisions que ens porta la nova era que hem de viure, tot sembla igual però tot és diferent, tenim moltes opcions i a la fi arribarem tots al mateix lloc, a la llum de la que vam néixer.

36 peces de fang formen el MANDALA.

Mides 60 x 60 cm de base x 3 cm alçada.

Aquesta peça forma part de les petites instal·lacions i obres en fang creades recentment. Són una continuació de les formes preparades per la Vaixella FOC presentada al 2022 a l’Exposició Parant Taula al Museu Terracotta.  El material i les coccions van ser patrocinades per Ceràmiques Est.

Us convido a continuar mirant articles al blog pilaraldana-mendez.blogspot.com i a consultar la meva obra escultòrica en la web https://www.aldana-mendez.net/


No hay comentarios: